בתור ארגון חברתי יש לכם צורך לאזן בין יעילות לבין שוויוניות בארגון. טעות של ארגונים חברתיים רבים היא להפוך את השוויון לבלתי-יעיל, ולהפוך את היעילות לבלתי-שוויונית. בפועל, עם הכלים הנכונים – אלו כוחות שמחזקים זה את זה.
איך לקבל החלטות יעילות בלי להשאיר אנשים מאחור?
להיתקע בהחלטות קשות שם אנשים במתח, יוצר שיח מאתגר, ויכול לשחוק את האמון בקבוצה. אך יש הרבה מה לעשות: ביחד נבנה תהליך יעיל שמייצר אמון בכל שלב ומביא לתוצאות נבונות. דרך התהליך תוכלו ללמוד כלים ליצירת הסכמות שישרתו אתכם לשנים קדימה.
איך להתארגן בהתאם לערכים שלנו?
יש לכם ייעוד וערכים מעוררי השראה, אבל כשיוצרים מבנה ארגוני נדמה שאין שום אלטרנטיבה – דברים נהיים כאוטיים, או שהם נהיים בירוקרטיים ומתנהלים ב"דרך הישנה" גם בלי שרוצים. אל דאגה, ישנן דרכים יצירתיות להתארגן שמשלבות סדר עם אנושיות וגמישות – וזה מוכח. ביחד נוכל לעצב את הארגון שלכם בהתאם לערכים ולייעוד שלכם – בצורה שתביא לכם גאווה אמיתית.
איך להפסיק לבזבז זמן על כיבוי שריפות?
להוביל ארגון חברתי זו עבודה מלחיצה. אבל האם ניהול חייב להיות עמוס בכיבוי שריפות שמנקז את האנרגיה מיצירה מתוך חזון? אני מלווה מנהלים ומובילי ארגונים בסיטואציות המאתגרות הללו. במפגשי הייעוץ נראה איך ניתן להניח לצורך לפתור הכל בעצמך, ואיך אפשר ליצור את המרחב הפורה שבו דברים נפתרים מעצמם.
איך לארגן פעילים מתנדבים לטווח הארוך?
לארגן מתנדבים יכול להרגיש כמו לנסות למלא דלי עם חורים. אנשים כל הזמן מתחלפים, המוטיבציה עולה ויורדת וכל הדבר אינו יציב. דרך לקחים מהמארגנים הקהילתיים המובילים בעולם, נלמד איך אפשר להגדיר צוותים, משימות וציפיות שיטפחו מתנדבים מחוייבים בעלי תשוקה ותחושת שייכות לארגון.
איך להוביל קונפליקטים ליצירה משותפת?
החדשות ה"רעות" הן שתמיד יהיו קונפליקטים ומחלוקות בארגון שלכם. לא רק זה, כאשר מנסים להימנע מהם או לסיים אותם בכח, הם נהיים גרועים יותר. החדשות הטובות הן שכאשר פוגשים אותם בצורה בריאה, הארגון נהיה דווקא חי יותר, יצירתי יותר ומתפקד יותר כגוף אחד. ביחד נוכל לייצר שפה, הבנה ותהליכים שהופכים קונפליקטים למקורות צמיחה ויצירה עבור האנשים והארגון כולו.
בתור עסק אתם כל הזמן צריכים להשיג תוצאות. טעות של עסקים רבים היא לוותר על השקעה בתהליכים ארגוניים כי הם לוקחים זמן, ולכן עלולים לעכב הישגים. בפועל, תהליכים ארגוניים איכותיים וממוקדים הם מכפילי יעילות, שווי ערך להשחזת גרזן קהה לפני חיתוך עצים.
איך להגביר פרודקטיביות דרך מוטיבציה ועבודת צוות?
חברי צוות לא תמיד מרגישים שהם באמת צוות. על פני השטח נראה זאת כיוזמה ומוטיבציה נמוכים. אבל הצוותים שלכם יכולים ללמוד לעבוד חכם יותר! צוותים חכמים הם אלו שיש להם את הכלים להתגבר על כל מכשול: הם מחוברים למטרה שלהם, הם יודעים איך לזהות מכשולים בדרך אליה, והם יודעים איך לשתף פעולה כדי להתגבר עליהם. אם הם צריכים להתאמץ כדי לסיים פרויקט, לשנות את תרבות השיח שלהם או להתאים את עצמם ללקוחות חדשים – הם יזהו את השינוי הנדרש מהם ויהיו מוכנים לאתגר.
איך ליצור אחריות משותפת בין צוותים?
המוצר או השירות שלכם דורש שיתוף פעולה בין צוותים, אבל מה אם הם לא מצליחים לעבוד יחד? לעיתים זה חיכוך, לעיתים מלחמת זהויות ולעיתים אף נתק של ממש. לסיטואציה כזו צריך מגוון של כלים: ביסוס של מטרות משותפות (כמו חוויית לקוח מעולה), בניית שפה וכלים של שותפות וייעול של שרשרת הערך (value chain). כל אלו פותרים הרבה מעבר לבעיה הנקודתית, אלא משפרים את כלל התפקוד הארגוני.
איך לגדול כארגון מבלי לאבד את הגמישות?
כשהארגון שלכם גדל זה סימן להצלחה, אך זו גם תקופה לא פשוטה של שינוי. מה שהיה בלתי רשמי נהיה ממוסד, מה שהיה גמיש נהיה בירוקרטי וסנכרון שהתבסס על רשת של יחסים מתחיל להתבסס על עץ ארגוני יבש. יש ברירה אחרת, והיא תקבע את אופי החברה שלכם שנים קדימה. ביחד נוכל ללמוד וליישם מבנים ארגוניים, שהוכחו ברחבי העולם, ויוצרים סדר ויעילות, יחד עם גמישות ורשתיות. כן, גם בארגון עם אלפי עובדים!
איך ליצור סביבה של מצוינות ושיפור מתמיד?
יש שני דברים שיקבעו את יכולת הצמיחה שלכם: איכות מהדרגה הראשונה, ויכולת ללמוד ולהשתנות. שני אלו דורשים תהליכי למידה ושיפור מתמיד, אחרת הארגון נתקע במקום או מאבד רלוונטיות לסביבתו. ביחד נוכל לייצר תהליכים לשיפור מתמיד שמעודדים את המוטיבציה הפנימית של כל עובד/ת לעבר מצוינות.
איך לאזן בין סמכות לשיתוף בניהול?
כמנהלים אתם אחראים על אנשים וגם אחראים לספק תוצאות. איך מאזנים בין השניים? מה האיזון הנכון בין הגישה ההחלטית, הדוחפת והסמכותית, לבין הגישה התומכת, הקשובה והמשתפת? בהכשרות ומפגשי ייעוץ למנהלים, אני נותן כלים פשוטים לניווט בדילמות האלה, ועוזר לכם להצליח לתת תשומת לב לחלקים המוזנחים במשוואה.
מנהיגי העתיד, ולמעשה כל מי שעובדים עם אנשים, צריכים תכנים מרחיבי-דמיון ואופקים. כל אחד מהנושאים בעמוד זה מתאים לסדנה משמעותית. בנוסף, אני מציע הרצאות מעוררות השראה לגבי עתיד המנהיגות, הארגונים והחברה שלא תמצאו בשום מקום אחר.
איך להנהיג מעבר להיררכיה?
מה היררכיה משרתת? ובאילו סיטואציות יש לה אלטרנטיבות טובות יותר? נלמד תובנות מרתקות מנחילי דבורים, ציידים-לקטים, צבאות מודרניים, התארגנות בזמן אסונות ותאגידי ענק ללא מנהלים. נקבל כלים יקרי ערך ליצירת תבונה ארגונית שמשלבת בין יתרונות ההיררכיה ליתרונות הרשת.
איך לבנות דמוקרטיה נבונה?
האם דמוקרטיה היא הרע במיעוטו, או שיש דרך הרבה יותר טובה? דרך דוגמאות מובילות מהעולם, נלמד כיצד ניתן לבנות חברה שמבוססת על החלטות נבונות. על הדרך נלמד עקרונות שימושיים לבניית הסכמות ולתבונה קולקטיבית בחיינו האישיים והמקצועיים.
איך לעצב ארגון כמשחק win-win?
מבנים ותהליכים בארגון הם כמו חוקי משחק הקובעים כיצד נתנהל. בלי שנשים לב המשחק הארגוני שלנו יכול לשרת אגו, בזבוז, יריבות ושליטה יתרה, או שהוא יכול לשרת את הצרכים של הארגון ושל כל בעלי העניין. בהרצאה זו אני מלמד – מהם חמשת העקרונות ליצירת משחק שבו הארגון וכל חלקיו יוצאים מנצחים?
חלק מהפיתוח המקצועי של המכון הדמוקרטי הוא סדנאות של אנשי מקצוע – זכינו לסדנה של חן צבי על הנחייה משלבת. זכינו במקצועיות מרשימה, הנחייה מדויקת, רגישות במפגש עם הקבוצה ושיח שאפשר לנו לקחת את הדברים שאנחנו עושים לעוד רמה. אז חן – תודה ענקית! ולכל מי שמחפש מנחה לסדנה שיכולה לשנות סדרי עולם – ממליצה בחום!
עומר רתם
אחראית פיתוח מקצועי במכון הדמוקרטי
תוצאות איכותיות
במשך השנים למדתי למעלה מתריסר קורסים, הכשרות ותארים בגישור וביישוב סכסוכים. הקורס "קבלת החלטות בקבוצה" בהנחיית חן צבי שסיימתי בשבוע שעבר, היה ללא ספק אחד הטובים שבהם! אני כבר מיישמת את זה בחיי האישיים והמקצועיים – וזה פשוט עובד! הלימוד החשוב ביותר עבורי הוא ההבנה שאינטגרציה בין כל הקולות והגוונים בקבוצה יוצרת את התוצאות החכמות, הנבונות והאיכותיות ביותר.
שירה לב-ציון
עו"ד ומגשרת בארגון "מוזאיקה"
Couldn't Recommend More
I have loved working with Chen on the design of a functional decentralised social movement! He has a brilliant mind, fantastic attention to detail and a huge willing to go 100 extra miles to deliver under complex and challenging circumstances. I Couldn’t recommend him more highly.
Dr. Gail Bradbrook
מייסדת שותפה של תנועת האקלים הגלובלית XR
עם מאות אלפי פעילים
Slide 1
genuinely inspiring
I would recommend Chen as a colleague and a consultant without hesitation. Working with him has been genuinely inspiring. His passion, commitment, intelligence and attention to detail are extraordinary. The gifts he has are gifts I would like the whole world to be able to benefit from.
Dr. Neil Howard
חוקר של מדיניות בינלאומית ומנהל פרוייקטי מחקר לסיום עוני ואי-צדק גלובליים
החלטות מהירות וחכמות יותר
הדבר הכי חזק שקיבלנו מחן זה את היכולת להפגיש צרכים מגוונים ומנוגדים בצורה שמובילה להחלטה שמייצגת את כולם. הדבר הפשוט הזה הוא בעל משמעות ענקית: החלטות נהיות מהירות וחכמות יותר, וכך גם התוצאות משתפרות. במקום דיונים שמובילים לאמוציות קשות, האווירה בארגון מתרככת ומתקדמים במהירות לכיוון של תנועה חיובית משותפת.
רועי גולן
מייסד שותף בארגון התוכנה "סופי"
Wow!
Wow, chen! This is what I want to say. It's all making me really hopeful to deal with conflict at work. I want to try as best as I can to bring as much of it into my life and my facilitation. I love your presenting style. Massive thank you!
Abby Kempson
Organizational Manager in the pioneering "Unicorn" Co-op in the UK
Slide 1
מרחיב את הדמיון
המיוחד במחקר של חן צבי שהוא מגלה שהעתיד כבר כאן. אין אילו חלומות אוטופיים אלא חן אוסף ולומד פתרונות שכבר מיושמים בהצלחה במדינות שונות. הדוגמאות שהוא מביא מעוררות השראה והוא מחלץ מהן עקרונות שיאפשרו ליישמם במקומות ובהקשרים אחרים. השתתפות בהרצאות ובסדנאות של חן צבי מרחיבות את הדמיון לגבי מה אפשרי ונותנות כלים ליישום, מרמת המשפחה, הקהילה, הארגון ועד לרמת המדינה.
ד"ר ליה אטינגר
מנהלת אקדמית במרכז השל לקיימות
כל כך נחוץ ומשמעותי
בסופ"ש האחרון עברנו סדנה מקצועית ביותר שהועברה על ידי חן צבי – שאין לי די מילים לשבח אותו – שכל מטרתה היא להבין כיצד אנחנו יכולים לקבל החלטות כקהילה. אני חושבת שהידע הזה, ובעיקר ההרגשה הזאת שיצאתי איתה, צריכה לעבור לכולם. זה היה כ"כ נחוץ ומשמעותי. אני יצאתי מהסופ"ש באהבה גדולה לחברי הקהילה. הנה אנחנו מנסים וגם מצליחים להיות קהילה – מדהים!
רוזה
חברת קהילה
So much care
I very much enjoyed your sessions! The best thing about it besides great examples and clear structure and good exercises, is you – You spoke with such clarity, easy visuals, clear metaphors, and with so much care for humanity and human beings in you, it was really wonderful to be there. I shared the recordings with my community so we can all become better together
Ted Rau
Founder and Leader of "Sociocracy for all" and the Sociocracy Academy
Slide 1
יש דרך להתמודד עם קשיים
עם חן למדתי את הכלים הכי מעניינים, רלוונטיים וישימים שלמדתי בחיים. למדתי להנחות קבלת החלטות בצורה אפקטיבית בקהילה ובתנועה שלי, וזה משפיע. החלטנו לקבל כך החלטות במגוון נושאים, כולל כלכליים. קבלת החלטות הפכה לדבר מקרב ומעניין הרבה יותר, והיחסים בינינו הופכים לאמיצים ולנעימים יותר כי יש דרך להתמודד עם הקשיים שעולים בתוכם.
איתי גיל
מחנך וחבר קיבוץ עירוני
מעורר השראה
הזמן עם חן צבי היה מעורר השראה, נפתח בפני עולם של תקווה שהמציאות שלנו ודרך התקשורת שלנו יכולה לפעול על כנות, הדדיות, וסקרנות. זו הייתה הזדמנות להסתכל מחדש על המנגנונים שלנו והמערכות המקובעות שמביאות אותנו לתקשר ממקום של חסך. הופתעתי מכמה שהספקנו בשעתיים.
דניאלה זלצר
מייסדת שותפה ומובילה בארגון החברתי "מצילות המזון"
A Shared Sense of Ownership
Chen is mentoring and supporting us with our democratic school community for the past few months. We learn many useful things such as how to share power in our community, how to facilitate meetings, how to make decisions with the group and how to help everyone feel a shared sense of ownership. We wholeheartedly recommend Chen to anyone wanting support with their group dynamics, and with creating systems and processes where every voice matters."
ארגונים חברתיים וקהילות
בתור ארגון חברתי יש לכם צורך לאזן בין יעילות לבין שוויוניות בארגון. טעות של ארגונים חברתיים רבים היא להפוך את השוויון לבלתי-יעיל, ולהפוך את היעילות לבלתי-שוויונית. בפועל, עם הכלים הנכונים – אלו כוחות שמחזקים זה את זה.
איך לקבל החלטות יעילות בלי להשאיר אנשים מאחור?
להיתקע בהחלטות קשות שם אנשים במתח, יוצר שיח מאתגר, ויכול לשחוק את האמון בקבוצה. אך יש הרבה מה לעשות: ביחד נבנה תהליך יעיל שמייצר אמון בכל שלב ומביא לתוצאות נבונות. דרך התהליך תוכלו ללמוד כלים ליצירת הסכמות שישרתו אתכם לשנים קדימה.
איך להתארגן בהתאם לערכים שלנו?
יש לכם ייעוד וערכים מעוררי השראה, אבל כשיוצרים מבנה ארגוני נדמה שאין שום אלטרנטיבה – דברים נהיים כאוטיים, או שהם נהיים בירוקרטיים ומתנהלים ב"דרך הישנה" גם בלי שרוצים. אל דאגה, ישנן דרכים יצירתיות להתארגן שמשלבות סדר עם אנושיות וגמישות – וזה מוכח. ביחד נוכל לעצב את הארגון שלכם בהתאם לערכים ולייעוד שלכם – בצורה שתביא לכם גאווה אמיתית.
איך להפסיק לבזבז זמן על כיבוי שריפות?
להוביל ארגון חברתי זו עבודה מלחיצה. אבל האם ניהול חייב להיות עמוס בכיבוי שריפות שמנקז את האנרגיה מיצירה מתוך חזון?
אני מלווה מנהלים ומובילי ארגונים בסיטואציות המאתגרות הללו. במפגשי הייעוץ נראה איך ניתן להניח לצורך לפתור הכל בעצמך, ואיך אפשר ליצור את המרחב הפורה שבו דברים נפתרים מעצמם.
איך לארגן פעילים מתנדבים לטווח הארוך?
לארגן מתנדבים יכול להרגיש כמו לנסות למלא דלי עם חורים. אנשים כל הזמן מתחלפים, המוטיבציה עולה ויורדת וכל הדבר אינו יציב. דרך לקחים מהמארגנים הקהילתיים המובילים בעולם, נלמד איך אפשר להגדיר צוותים, משימות וציפיות שיטפחו מתנדבים מחוייבים בעלי תשוקה ותחושת שייכות לארגון.
איך להוביל קונפליקטים ליצירה משותפת?
החדשות ה"רעות" הן שתמיד יהיו קונפליקטים ומחלוקות בארגון שלכם. לא רק זה, כאשר מנסים להימנע מהם או לסיים אותם בכח, הם נהיים גרועים יותר. החדשות הטובות הן שכאשר פוגשים אותם בצורה בריאה, הארגון נהיה דווקא חי יותר, יצירתי יותר ומתפקד יותר כגוף אחד. ביחד נוכל לייצר שפה, הבנה ותהליכים שהופכים קונפליקטים למקורות צמיחה ויצירה עבור האנשים והארגון כולו.
או שיחת ייעוץ ראשונה במתנה